φηλινγκ/μινεσοτα


ΥΠΑΡΧΕΙΕΝΑΦΩΣΠΟΥΔΕΣΒΗΝΕΙΠΟΤΕ by kalamesygxwreis
7 Απριλίου, 2009, 7:28 μμ
Filed under: blahblahblah
repeatafterme

repeatafterme

Θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Θα μπορούσα να σκοτώσω τον εαυτό μου που κοιτάει τα πόδια της διπλανής του, ενώ ένας καραφλός business consultant μας μιλάει για Recession Tactics, Return on Capital Investment, γεωπολιτικές συμμαχίες,κλπ κλπ. Αλλά μετά, αυτός που θα έμενε,δε θα ήμουν εγώ.

Και αυτός που είμαι τώρα έχει πλάκα. Δεν θα κάνει την φοβερή καριέρα, ίσως να μην κάνει την καλύτερη οικογένεια, αλλά θα τον ήθελα για φίλο μου. Και αυτό για μένα είναι το υπέρτατο κριτήριο. Θα έκανες παρέα τον εαυτό σου? Θα τον άντεχες στην μπάρα στο μπρίκι, να σου λέει αυτά που θεωρεί αυτός αστεία, να σχολιάζει τις γκόμενες γύρω του, να τρώει από τα φυστίκια σου, να σου μιλάει για ό,τι θεωρεί σημαντικό? για σκέψου το.

Επίσης, η αλλαγή έχει νόημα όταν γίνεσαι καλύτερος. Όχι οταν αλλάζεις τον εαυτό σου για να γίνεις όπως αυτοί που κορόϊδευες στο πανεπιστήμιο. Οπότε θα συνεχίσω να υποδύομαι, χωρίς να αλλάξω. κάθε πρωί, θα ξυπνάω με ένα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι, θα φοράω την στολή του αντι-υπερήρωα, θα δένω σφιχτά τον κόμπο της γραβάτας,θα ζώνω το αδιάφορο σιελ πουκάμισο μου, και θα πηγαίνω στο γραφείο, εκεί που πάνε τα παιδικά σου όνειρα για να πεθάνουν. Το βάρυνα? Σόρυ. Επιστροφή στο συνέδριο και τα μπούτια της διπλανής μου.

«Οι σκύλοι έχουν αφεντικά, εσύ έχεις εργοδότη» μου είχε πει κάποτε ένας φίλος μου, που μάλλον μικρός είχε περάσει από τα ΕΑΚΚ αλλά τώρα κονομάει εισάγοντας καλυντικά.

Λάθος. Οι σκύλοι έχουν παρέα, εμείς έχουμε αφεντικά. simple as that. Και μένα το αφεντικό μου είναι μια χοντρή, κομπλεξική, χωρισμένη, καριερίστρια 45άρα, που μιλάει στους υφιστάμενους της σα να είναι σκουπίδια που αναπνέουν και περπατάνε, δεν έχει ιδέα για την δουλειά γιατί την έχει ξεπεράσει, και αντί να ζητάει, διατάζει.

Την βλέπω τα μεσημέρια να κοροϊδεύει τον εαυτό της τρώγωντας 15 κιλά φρούτα μέσα σε 20 κιλά γιαούρτι, να τα παίρνει σε ένα κουβά μπωλ στο γραφείο της και να τα κατασπαράσσει διαβάζωντας εταιρικά email. Η κωλάρα της ξεχειλίζει από την ταλαιπωρημένη SATO καρέκλα της, τα μάτια της σκανάρουν την οθόνη, τα ακριβά κιτς σκουλαρίκια της και τα υπερβολικά βαμμένα μαλλιά της κουνιούνται στον ρυθμό των σαγονιών της, καθώς ανεβοκατεβαίνουν και ξεσκίζουν τη σάρκα των φρούτων και το 10κιλο τοτάλ 2%. Αν δεν ήταν τόσο μαλακισμένη, θα την λυπόμουν.

meanwhile, ο ομιλητής του συνεδρίου δίνει ένα αρνητικό παράδειγμα από case study αναφέροντας την Ελλάδα. Διάφοροι γραβατωμένοι μαλάκες από όλο τον κόσμο γελάνε, χαμογελάμε και μεις με κατανόηση, μην τυχόν και  μας περάσουν για λιγότερο μαλάκες και τους χαλάσουν οι εντυπώσεις, ο διπλανός μου μου χαμογελάει συγκαταβατικά λες και έχω καρκίνο, προχωράμε στο επόμενο παράδειγμα, αυτό ήταν, τέλειωσε.

Έχω σταματήσει να κοιτάω τα πόδια της διπλανής και κάνω ότι σημειώνω facts & stats ενώ στην πραγματικότητα γράφω μπούρδες για αυτό εδώ το ποστ.

Η ομιλία τελειώνει, οι γραβάτες σηκώνονται και κοιτιούνται με ψεύτικα χαμόγελα, βγαίνω έξω για τσιγάρο.

Ο αέρας με χτυπάει στο πρόσωπο. μου τσιτώνει το δέρμα.

Μέσα στο συνέδριο κάρτες αλλάζουν χέρια, ιδρωμένες παλάμες σφίγγονται με θέρμη, κλανιές από τον φτηνό καφέ φίλτρου καταπνίγονται πριν ρεζιλέψουν τον τάδε regional manager, επιφανειακές γνώμες πάνε κι έρχονται, κινητά κουδουνίζουν.

Ένα φορτηγάκι του δήμου σταματάει μπροστά μου. Ο οδηγός κατεβαίνει, μαζεύει μια σακούλα με φύλλα που είχαν φροντίσει να κόψουν πριν κάποιοι άλλοι. Τα πετάει στην καρότσα. μπαίνει μπροστά, ανάβει τσιγάρο, βάζει ραδιόφωνο, ακούω αχνά τον morrissey. Βάζει πρώτη και φεύγει χαμογελαστός.


16 Σχόλια so far
Σχολιάστε

i λαβ γιου

Σχόλιο από chaca-khan

I love this blog so much I wanna take it behind a middle school and get it pregnant

Σχόλιο από kalamesygxwreis

Ωραια αρχισαμε…

Σχόλιο από Tic Tac

Ωραίο ποστ καθημερινής απελπισίας :Ρ

Σχόλιο από StormRider

οι απαλεψιες δημιουργουν. ωραιος

Σχόλιο από switters

kala ta eipes…poses xiliades tetoies istories ektylissontai parallhla thn idia mera…

Σχόλιο από kalopaidialla

ti kallintika eisagei?

eisai ligo ‘varate me kai as klaio’.

Σχόλιο από veteks

με συγκίνησε όλο το κείμενο αλλά αυτό το σημείο άγγιξε μια πραγματικά ευαίσθητη χορδή μέσα μου:
«κλανιές από τον φτηνό καφέ φίλτρου καταπνίγονται πριν ρεζιλέψουν τον τάδε regional manager»
… ποίηση.

Σχόλιο από indieanajohn

τι κιας είχες να γράψεις απτον οκτώβριο

Σχόλιο από dimhap

efxaristw poli gia ta sxolia. Diafores mpourdes pou de xwresane se post, twra sto twitter. Oi 140 xaraktires volevoun, giati otan anagkastika les ligotera,sini8ws fainesai kai pio eksypnos.
switters: pou eisai esy re?
veteks: gia nyxia k tetoia, kserw gw
indieana: poihtiki ahdia
dimhap: efxaristw, ali8eia.

Σχόλιο από kalamesygxwreis

φιλαρακο γραφεις πολυ ομορφα κειμενα και εχουν τρελο ρυθμο,και στο λεει καποιος που κραζει το 98% αυτων που βλεπει τριγυρω του….nice work buddy.

δες κι αυτο απο τον josh και τη παρεα του καπου ειδα οτι καποτε ακουγες qotsa κ ‘εκλαιγες’ ολα περαστικα ειναι

you’re 10 pounds of shit in a 5 pound bag…

Σχόλιο από awake

Ο Rousseau έλεγε καλύτερα να είσαι σκουπιδιάρης και να σου αρέσει αυτό που κάνεις η κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι.
Δηλαδή δεν έχει σημασία τη δουλειά κάνεις αλλά να σου αρέσει. Δε ξέρω, φιλόσοφος ήταν αυτός, κάτι θα ξέρει.

Σχόλιο από x-ray

εδω γυρω φιλε. οτι ειχα να πω το ειπα. στειλε mail για τα περαιτερω γιατι δεν βλεπω το δικο σου πουθενα.

Σχόλιο από switters

βασικα μολις συνειδητοποιησα πως στο πλαισιο γενικου καψιματος, εχω (ξε)χασει κωδικους απο το σκονισμενο τουτο blogomail. Πολλοι κωδικοι, λιγη χωρητικοτητα εγκεφαλου, καμμια προνοητικoτητα για ιδια password σε ολες τις περσονες. Για επαφη, ρωτα misirlou, facebook, twitter, whatever. over.

Σχόλιο από switters

kapote zileva tin kopela pou tilige santouits me gyrw stous 67 vathmous kelsiou.

Σχόλιο από Rayman

Opws akrivws vlepei o gyftos th genia tou kai anagalliazei h kardia tou, me thn idia tamam gyftoagalliasi diavazo auto to blog. Kai enisxyontai oi ypopsies mou oti yparxei mia fylh me entelws politically incorrect xioumor skorpismeni ksepitoutou sta 4 shmeia tou Web 2.0.

Σχόλιο από lolotitsa




Σχολιάστε